მეცნიერებმა დაასახელეს პროდუქტი, რომელიც სიცოცხლეს ახანგრძლივებს

Journal of Internal Medicine-ს ცნობით, სპეციალისტები 16 წლის განმავლობაში 240 000 კაცისა და 180 000 ქალის დიეტას აკვირდებოდნენ. ექსპერიმენტის მონაწილეები ყოველდღიურად თევზს იღებდა.

მეცნიერების თქმით, თევზეულის რეგულარულად მოხმარების შემთხვევაში კაცები სისხლძარღვების დაავადებით 10%-ით იშვიათად იტანჯებიან, ხოლო 37%-ით ნაკლებია ღვიძლის დაავადების განვითარება.

გარდა ამისა, ქალებში ალცჰაიმერის დაავადების შანსი 38%-ით მცირდება.

ამასთან, სპეციალისტები აღნიშნავენ, რომ შეწვისას თევზი სასარგებლო თვისებების უმრავლესობას კარგავს.

comments

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.